Πηλιορείτικος παραδοσιακός γάμος
Ο Πηλιορείτικος παραδοσιακός γάμος γινόταν πάντα Κυριακή και οι προετοιμασία του ξεκινούσε 8 μέρες πριν. Το πρώτο βήμα ήταν το κόψιμο του νυφικού φορέματος το οποίο ήταν φυσικά η παραδοσιακή πηλιορείτικη φορεσιά. Όλη την προετοιμασία του γάμου την αναλάμβαναν τα μπρατίμια και οι φίλοι του γαμπρού. Εκείνοι με διάφορα κεράσματα, φλάμπουρα και τσότρα περνούσαν από σπίτι σε σπίτι και έκαναν τα καλέσματα για τον γάμο. Οι μπράτιμοι επίσης μετέφεραν τα προικιά της νύφης στο σπίτι του γαμπρού.
Υπάρχει το γνωστό έθιμο των αλευρωμάτων, όπου ο γαμπρός μαζί με τους φίλους του πήγαιναν προς το σπίτι της νύφης τη στιγμή που ζύμωναν την γαμήλια κουλούρα και έριχναν νομίσματα ώστε να πέφτει το αλεύρι από το κόσκινο. Επίσης προς το τέλος το νιόπαντρο ζευγάρι αλευρώνονταν από τους καλεσμένους, ώστε όπως άσπρισαν με το αλεύρι έτσι να ασπρίσουν και να γεράσουν μαζί. Την Πέμπτη πριν τον γάμο ετοίμαζαν μπακλαβάδες και γλυκά και οι δύο οικογένειες ενώ την επομένη οι Κερατζήδες μετέφεραν όλα τα προικιά της νύφης στα γραφικά σοκάκια του χωριού, πάνω σε στολισμένα άλογα. Την άφηναν πάνω στην κεντρική πλατεία όπου θα γινόταν και το κόψιμο του νυφικού.
Το Σάββατο ήταν η παραμονή του γάμου, έτσι οργανώνονταν δείπνα στα πατρικά των δύο παιδιών ωστόσο δεν χόρευαν καθόλου. Την Κυριακή γινόταν η προετοιμασία των δύο νέων και δημιουργούνταν η πομπή προς την εκκλησία για την τέλεση του γάμου. Από το σπίτι του γαμπρού ξεκινούσαν προς την νύφη πρώτα. Συνήθως στην πομπή αυτή ήταν έφιπποι. Κατα την διαδρομή οι μπράτιμοι κερνούσαν μπακλαβά τους γνωστούς κρατώντας ένα ζευγάρι λευκά περιστέρια. Μετά την τελετή του γάμου το νεόνυμφο ζευγάρι επέστρεφε στο σπίτι του γαμπρού όπου θα γινόταν το γλέντι. Ο γαμπρός επίσης συνηθιζόταν να ''κρεμαστεί'' από τα μπρατίμια και η πεθερά έπρεπε να τάξει στη νύφη δώρα. Η νύφη έπρεπε επίσης να γεμίσει μια στάμνα με νερό και να την σπάσει. Ο γάμος ολοκληρώνονταν με τα πιστρόφια όπου το νέο ζευγάρι οργάνωνε το πρώτο του τραπέζι.