Καραγκούνικος παραδοσιακός γάμος
Ο γάμος ορίζονταν από το αρραβωνιασμένο ζευγάρι και τους γονείς τους μία εβδομάδα πριν, ώστε να ξεκινήσουν και οι προετοιμασίες του. Η πρώτη πράξη ήταν να ειδοποιήσουν τους κουμπάρους που θα είχε το ζευγάρι, τους νονούς τους, ώς τιμώμενα πρόσωπα, καθώς και τους βλάμηδες, κάτι σαν παρακούμπαροι και κοντινά άτομα προς το ζευγάρι. Κανονίζονταν τα όργανα επίσης καθώς και ορίζονταν οι μάγειρες του γάμου.
Πρώτο μέλημα της νύφης ήταν να ετοιμάσει τα προικιά της ώστε να είναι έτοιμα για την αναχώρηση της. Επίσης οι γονείς και των δύο παιδιών ετοίμαζαν τα σπίτια τους που θα δέχονταν την χαρά, καθαρίζοντας και ασβεστώνοντάς τα. Η πρόσκληση των λοιπών συγγενών και χωριανών ακολουθούσε. Αυτό γινόταν από τους βλάμηδες οι οποίοι την Τρίτη πριν το γάμο φορούσαν τα καλά τους, έπαιρναν μαζί τους στολισμένη σβάνα ή και μια γκλίτσα και από πόρτα σε πόρτα πήγαιναν σε κάθε συγχωριανό και τον προσκαλούσαν. Το Σάββατο πρίν το γάμο ξεκινούσε γλέντι στα σπίτια των μελλόνυμφων με τραγούδια και χορούς από τα συμπεθέρια και τους συγγενείς.Στο τέλος στους χορούς συμμετείχαν και οι καλεσμένοι τους. Υπήρχε το συνήθειο πριν τα μεσάνυχτα να μην δοκιμαστούν τα φαγητά. Την ίδια μέρα από το πρωί σφάζονταν αρνιά και ετοιμάζονταν για το βράδυ με πλιγούρι. Το φαγητό πρώτος δοκίμαζε ο νονός του γαμπρού ο οποίος έδινε φιλοδώρημα στον μάγειρα και έδινε το έναυσμα να τραπεζωθούν οι υπόλοιποι καλεσμένοι.
Ως προς τις φορεσιές των μελλόνυμφων ο γαμπρός παλαιότερα φορούσε φουστανέλα και τσαρούχια. Η νύφη είχε πιο περίπλοκη ενδυμασία και χρειάζονταν την βοήθεια ειδικευμένων γυναικών.
Η προίκα της νύφης μεταφέρονταν στο νέο της σπίτι με ένα νεό κάρο και δύο άλογα στολισμένα με μαντήλια και κουδουνάκια. Οι φίλες της νύφης αρνιόνταν να δώσουν τα προικιά της εάν πρώτα δεν τους δίνονταν καλό φιλοδώρημα από τους βλάμηδες. Μετά την τέλεση του γάμου την Κυριακή, το γλέντι συνεχίζονταν στο σπίτι του ζευγαριού.