Πασχαλινό Τραπέζι
Το Μεγάλο Σάββατο, μετά την Ανάσταση, έθιμο σε όλη την Ελλάδα είναι να τρώμε τη μαγειρίτσα, το κατ' εξοχήν πασχαλινό πιάτο.
Αλλά η μεγάλη γιορτή, όπου συμμετέχουν συγγενείς και φίλοι, είναι ανήμερα το Πάσχα, όταν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας σουβλίζουν αρνιά, ενώ σε άλλες τα ψήνουν στο φούρνο.
Επειδή είναι μια ειδική περίσταση, σίγουρα θα θέλετε να δώσετε στο δείπνο ένα τόνο γιορταστικό.
Ο στολισμός του τραπεζιού μπορεί να γίνει με απλά διακοσμητικά στοιχεία που να παραπέμπουν στο Πάσχα.
Βάλτε στο κέντρο του τραπεζιού μια όμορφη πιατέλα ή ένα καλαθάκι με τα πασχαλινά αυγά. Πολύχρωμα λαγουδάκια, κοτοπουλάκια, μικρά ρεσώ, τοποθετημένα σε διάφορα σημεία στο τραπέζι αλλά και γενικότερα στο σπίτι σας θα δημιουργήσουν ένα όμορφο γιορταστικό σκηνικό.
Μην παραλείψετε να στολίσετε το σπίτι σας με λουλούδια, καθώς η άνοιξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το αναστάσιμο μήνυμα.