Πασχαλινά Γλυκά
Εκτός από τα παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, τα οποία παλαιότερα οι νοικοκυρές ετοίμαζαν με πολύ μεράκι από μέρες πριν, έτσι ώστε στην Ανάσταση να γλυκάνουν την οικογένεια και τους φίλους.
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά του Πάσχα είναι το τσουρέκι, με τη ζύμη του αρωματισμένη με μαστίχα και μαχλέπι. Έχει σχήμα κοτσίδας και στολίζεται από ένα κόκκινο αυγό. Τσουρέκια προσφέρονταν και από τους νονούς στα βαφτιστήρια το Πάσχα, συνήθεια που διατηρείται και σήμερα με τη μόνη διαφορά ότι πλέον το αγοράζουμε...
Στις Κυκλάδες, τα μελιτίνια ή μελετίνια ή μελικούνια τρώγονται το Πάσχα. Είναι μικρές πίτες που αφού γεμιστούν με μίγμα από μυζήθρα βούτυρο ζάχαρη αυγό και μαστίχα και ψήνονται στο φούρνο.
Τα πασχαλινά κουλούρια, σε χρυσαφί χρώμα, καθώς αλείφονται με λίγο αυγό προτού ψηθούν στο φούρνο, δωρίζονται και προσφέρονται ως κέρασμα μαζί με κόκκινα αυγά και τσουρέκια.