Πασχαλινά Φαγητά
Το παραδοσιακό φαγητό που καταναλώνουμε το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, μετά την Ανάσταση είναι η μαγειρίτσα.
Η μαγειρίτσα περιέχει ψιλοκομμένη συκωταριά και αντεράκια αρνιού ή κατσικιού, μαρούλι, κρεμμυδάκια, άνιθο, λίγο ρύζι ενώ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, λίγο πριν καταναλωθεί το νόστιμο αυτό φαγητό, του προσθέτουν αυγολέμονο.
Στο πασχαλινό τραπέζι, απαραιτήτως υπάρχουν και τα κόκκινα πασχαλινά αυγά, τα οποία τσουγκρίζουμε, όπως το απαιτεί το έθιμο.
Ανήμερα το Πάσχα, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας σουβλίζουν το αρνί και ακολουθεί διασκέδαση στην οποία συμμετέχουν φίλοι και συγγενείς. Άλλα εδέσματα που σερβίρονται στο πασχαλινό τραπέζι είναι η γαρδούμπα, που παρασκευάζεται με αρνίσια αντεράκια καθώς και το κοκορέτσι, που φτιάχνεται με συκωταριά και έντερα και, αφού περαστεί σε σούβλα ψήνεται επίσης στα κάρβουνα.
Βέβαια, πολλοί σήμερα συνηθίζουν να τρώνε σε ταβέρνες τα πασχαλινά εδέσματα, όμως άλλη χάρη έχει όταν μια παρέα σουβλίζει το αρνί της και ταυτόχρονα διασκεδάζει με μουσική, μεζέδες και κρασάκι.